לשון הטרול


לשון הטרול (בנורווגית – Trolltunga) הוא כנראה המסלול המפורסם ביותר בנורווגיה, ואת התמונה האייקונית מסוף המסלול סביר להניח שראיתם מספר פעמים כחלק מפרסומות או סתם גלילה ברשתות החברתיות. הסלע הצר והמפורסם, מתנשא לגובה של כ-700 מטרים מעל האגם שמתחתיו ומספק נופים פנורמיים של קרחונים, פיורדים ופסגות הרים מרשימות. החוויות והנופים הייחודים של המסלול מושכים כ-80,000 מטיילים מדי שנה להגיע לטפס עד ללשון הטרול, ואין ספק שמדובר באחד המסלולים היפים ביותר בנורווגיה והוא בהחלט מומלץ למי שנמצא בכושר הליכה טוב.

קצת על המסלול עצמו – אורכו של המסלול מהחניון העליון P3 (עליו נדבר בהמשך) הוא כ-20 ק"מ הלוך חזור עם עלייה מצטברת של כ-800 מטרים, והוא לוקח בין 7 ל-9 שעות בדרך כלל, כולל עצירות.
מהחניון השני שנקרא P2 מדובר ב-27 ק"מ, עם עלייה מצטברת של כ-1,200 מטרים, וזמן כולל של 10-12 שעות, פחות כיף.

עונת טיול – עונת הטיול הרשמית היא בין הראשון ליוני עד ה-30 לספטמבר. במידה ותרצו לטייל בתקופה אחרת מזו המצוינת כאן, עליכם לדאוג למדריך, שכן חל איסור לעשות את המסלול באופן עצמאי מחוץ לעונת הטיול הרשמית.
להזמנת טיול מודרך ללשון הטרול מחוץ לעונה בסתיו, לחצו כאן.
להזמנת טיול מודרך ללשון הטרול מחוץ לעונה בחורף (כולל לינה בגלמפינג), לחצו כאן.

בניגוד למסלולי הליכה רבים בנורווגיה, לשון הטרול הוא מסלול שיש להתכונן אליו מראש הן מבחינת מזג אויר והן מבחינת חניה והתארגנות טכנית להגעה וחזרה ממנו.

לשון הטרול

לפני שנצלול לפרטים נוספים, כדאי להכיר גם שני חסרונות עיקריים למסלול:

  1. המחיר – לא משנה איך תבחרו לעשות אותו, ככל הנראה תיאלצו לשלם כמה מאות שקלים לרכב עבור החנייה או הדרך לתחילת המסלול.
  2. העומס – ככל הנראה לא כך אתם מדיימנים את ההגעה ללשון הטרול, אך בפועל המסלול עמוס במטיילים ובדרך כלל תידרשו לחכות כשעה עד שעה וחצי בתור לתמונה המפורסמת על הלשון. אך אל דאגה, את חיסרון זה ניתן למנוע בדרך מסוימת – ראו טיפים בהמשך (;

ועכשיו אחרי שציינו את החסרונות הבודדים במסלול, נדבר על כמה פרטים טכניים שיעזרו לכם לתכנן את הגעתם למסלול בצורה נוחה.

קיימים שלושה חניונים שונים למסלול:
Tyssedal – P1 – חניון תחתון – ממנו בכל אופן לא מתחילים את המסלול. מחיר חניה – 300 NOK ליום (עד חצות). 
חניון זה נמצא בעדיפות האחרונה מבחינתנכם, ומחנים בו רק במידה ולא מצליחים לחנות באחרים, או שמטיילים בקראוון, שכן חל איסור לעלות עם רכבים באורך של מעל 5.2 מטרים לחניונים העליונים כי הכביש צר מדי. מחניון זה יש לקחת שאטל לחניון האמצעי – P2; ולאחר מכן שאטל נוסף לחניון העליון P3, או להתחיל את המסלול מ-P2, וזה מאוד לא מומלץ, אלא אם מצליחים לתפוס טרמפ למעלה.

Skjeggedal – P2 – חניון אמצעי – מחיר חניון – 500 NOK על חניה ליום (עד חצות) + 200 NOK על דרך אגרה כדי להגיע אליו. לא ניתן להזמין מראש מקום לחניון זה, ולכן אם לא הצלחתם להזמין מקום מראש ל-P3, מומלץ לצאת מוקדם ולהגיע עד 07:00-07:30 בקיץ אם יש יום סביר מבחינת מזג אויר אם תרצו (כמעט) להבטיח את מקומכם בחניון. מחניון זה אפשר להתחיל את ההליכה, אך מדובר בעלייה מתמדת ומאוד משעממת (400 מטר גובה מצטבר) לאורך 3.5 ק"מ לכיוון, ולכן לא מומלץ. ניתן להזמין מקום לשאטל מ-P2 ל-P3 ואפשר גם בדרך כלל לעלות ללא הזמנה, אך יש לקחת בחשבון שייתכן ותצטרכו לחכות עד שיהיה שאטל פנוי.

Mågelitopp – P3 – חניון עליון – מחיר חניון – 600 NOK על חניה ליום (עד חצות) + 200 NOK על דרך אגרה כדי להגיע אליו (מדובר על אותה האגרה שמשלמים ל-P2, ולא בנוסף).

החניון האקסלוסיבי כולל 30 מקומות בלבד, ולכן כדי לתפוס מקום בחודשי הקיץ בד"כ יש צורך להזמין אותו כמה חודשים מראש (ראו לינקים בסוף). מאמצע ספטמבר לא ניתן להזמין מקומות מראש לחניון באינטרנט, כך שאפשר לנסות להגיע לחניון ללא כרטיס, או לקנות במשרד הכרטיסים בעיר הסמוכה אודה (Odda).
*שימו לב – לא ניתן להעלות נוסעים ל-P3 כדי להוריד נוסעים! בעבר זה התאפשר אך נכון להיום יש מחסום ולא ניתן לעבור ללא כרטיס לחניון.

טיפים חשובים לסיום

  • במידה ואתם רוצים להרגיש קצת יותר לבד, ולא לחכות בתור הארוך לתמונה הקלאסית, יש אפשרות לישון למעלה ואז למחרת בבוקר להיות כמעט לבד בלשון עצמה. ניתן לעשות זאת בחינם אם תסחבו על גבכם אוהל שלכם, וניתן גם לעשות זאת במסגרת טיול מודרך, ואז לא צריך לדאוג לכלום, וזו גם אחלה חוויה. להזמנת סיור מודרך ללשון הטרול עם לינה בשטח לחצו כאן ,ואפשר גם להזמין דרכנו בהנחה על המחיר הנקוב באתר (;
  •  במידה ואתם מטיילים עם קראוון, בלאו הכי לא תוכלו להתחיל את הטיול מהחניונים הטובים יותר, ולכן אפשר גם לישון בקמפינג באודה וממנה לקחת הסעה למסלול
  • לבוש וציוד – יש להצטייד בלבוש חם עם מספר שכבות, שכן מזג האויר יכול להשתנות במהירות רבה; נעלי הליכה טובות נגד מים חובה; מבחינת מים – ניתן למלא מים במהלך המסלול מהמפלים לאורך הדרך, אך אין מקום מוסדר למלא מים; יש להצטייד באוכל מראש, אין אפשרות לקנות אוכל במהלך המסלול.
לשון הטרול

עובדת בונוס

ניתן לשלב במהלך המסלול ללשון הטרול גם מסלול ויה פראטה – למי שלא מכיר, מדובר באטרקציה אתגרית שבה מטפסים על צוקים סלעיים (בצורה מאובטחת ועם הדרכה). הטיפוס המיוחד בלשון הטרול כולל כ-250 מטרים אנכיים כמעט לגמרי. לפרטים נוספים לחצו כאן

בנוסף, ישנה אפשרות לראות את לשון הטרול אפילו ממסוק! בטיול פרטי לקבוצה של עד 4 אנשים בלבד תוכלו לראות את לשון הטרול מקרוב (במידה ומזג האויר יאפשר) ולטייל מעל קרחון Folgefonna המרשים שנמצא באזור. לפרטים נוספים לחצו כאן

ולסיום, והנה כמה לינקים רלוונטיים לעזרה בתכנון הטיול ללשון הטרול:
מידע נוסף על המסלול עצמו באתר Alltrails – לחצו כאן
להזמנת מקום בחניון P3 – לחצו כאן
מידע על הסעות :
להסעות בין החניונים – לחצו כאן
להסעות מהעיירה אודה – לחצו כאן

אהבתם את הכתבה? שתפו! ואם אתם מתכננים לעשות את לשון הטרול, אנו ממליצים לכם גם לקרוא את המידע על עשרת מסלולי ההליכה המומלצים ביותר בנורבגיה!

רוצים לקבל את הטיפים הכי שווים שיש לטיול שלכם בנורווגיה?

הצטרפו לקהילת המטיילים שלנו בפייסבוק וקבלו עדכונים בזמן אמת!

Open chat
זמינים עבורכם גם בוואטסאפ! 💬
זמינים עבורכם גם בוואטסאפ!